Yeni Konu Gönder  Yeni Yorum Gönder 
Christian Lutete ile imza aşamasındayız
14.06.2020, 22:24 (Bu konu en son: 14.06.2020 Tarihinde, Saat: 22:25 düzenlenmiştir. Düzenleyen: metin sönmez.)
Yorum: #1
Christian Lutete ile imza aşamasındayız
Erkek Basketbol Takımımız, transfer ’de belirlediği hedeflerini yavaş yavaş resmiyete döküyor.

Amerikalı Oyuncu Christian Lutete anlaşmaya varan ekibimiz, böylelikle sezonun 2. Transferini yapmış oldu.

Christian Lutete için derlediğimiz analizimiz için;

Basketbolda pozisyonların fiziksel özellikleri artık eskisi gibi katı sınırlarla belli değil. Popovich’in de dediği gibi top elinde olan her oyuncu bir point guard olarak görülmelidir. Yani pasörlükten başlayıp oyunun tüm temel özelliklerine sahip olmak artık lüks değil gereklilik.

1.96 boyundaki Christian Lutete de bu yaklaşımdan belli pasajlar taşıyor. 2 numara yani skorer guard önemli bir pozisyon olmakla beraber buradaki boy kıstası yüksek değildir. Ancak 3 numara yani forvet fiziğinde olup da 2 numara özelliklerine sahip bir dış oyuncu derinlik yaratabilir. UMASS mezunu Lutete yukarıda saydığımız durumdan dolayı takımının hücumdan birinci tercihi oluyor. Klasik kısa forvetler gibi tamamlayıcı değil de başlatıcı özelliği olduğundan dolayı takım ona özel düzenler hazırlamış durumda.

Bunlardan ilki ikili oyunlar üzerinden sonuca gitmesi. Burada pick and pop out yan yay gerisine devrilen ya da orta mesafe şutu olan uzunlarla sık sık kombine edildiğini görmekteyiz. Ana planda uzunlar üzerinden ona penetre edeceği veya orta mesafe şut seçeneği yaratacak alan açma stratejisi var. Solak olmasının verdiği bir parça avantajı da eklersek hücumda ikili oyunlar tabanlı orta ve dış mesafe şut, penetre ikilisi envanterindeki birincil silahlar.

İkincil olarak bir 2 numarada aranan en önemli özellik olan şut ve bilhassa topsuz oyunda pas üzerinden alınan pozisyona bağlı olan atışlar da Lutete de bulunuyor. % 35-40 bandındaki üç sayı yüzdesi pozisyonu için ortalama üstü.

Takımdaki asist ortalamalarına baktığımız zaman en üstteki 2 oyun kurucunun 3 ve 2.7 ortalamaya sahip olması oyun düzeni hakkında fikir veriyor. Oyunculara birebir serbestisi bilhassa yay gerisindeki isimlerde bunu görüyoruz. Buna bağlı olarak Lutete için de bire bir üzerinden sonuca gidecek setler de kurulmuş durumda. Drive, orta mesafe pull up jump shot, step back jump shot ve reverse seçeneklerinin hepsini tercih ediyor.

Oyuna hakim olmanın ana etmenlerinden biri de ribaunt üstünlüğü lakin salt ribaunt üstünlüğünden ziyade kısaların bu alanda havuzu kapatması. Avantaj tempo kontrolünü sağlamaktan başlayıp bir çok alanda rakibin gardını düşürüyor. Kısa forvet olarak 7.0 ribaunt ortalaması her iki alanda değerli. Rakibin hücum ribauntu seçeneğini keserken kendiniz de açık alan şansı yakalıyorsunuz. İlk pası guardlara vermeden hızlı hücumu bitirme şansı olan bir forvete de evrilebilirsiniz.

Fiziğe bağlı olarak ters eşleşmede kullanılma ihtimali olan Lutete 2 numaraya çekildiğinde kısa bölümler için sırtı dönük de kullanabilir. Etrafına alan açılmak kaydıyla solak olmasının da verdiği terslikle jump hook bir hücum opsiyonu gibi duruyor.

Tabi şu ana kadar olumlu tablo çizmekle beraber Lutete’nin pasörlük meziyetleri soru işareti. Yani bu noktada flu bir tablo var. Bahsettiğimiz gibi oyun düzeninde ona serbesti sağlandığı için karar tercihleri ve kas hafızası kendi skorunu yapmaya odaklanmış durumda. Profesyonel kariyerinde bunu kırması ne kadar kısa zaman alırsa o kadar ilerler. Ayrıca oyuncuyu bir kez daha belirttiğim üzere kendi konferansı dinamiklerinde değerlendiriyoruz. Savunma setlerinin daha komplike olduğu üst seviyelerde onun oyunu ne zaman zorlayıp ne zaman zorlamayacağı belli olacak. Çünkü üst seviye fiziksel farkın gerçekten çok belli olduğu konferanslara karşı sene içinde çok az maç yapıyorlar. Buradaki istatistikler afaki olabiliyor. Dolayısıyla burada tutarlı bir veri elde edebilmek için onu rakamlara bakmadan daha ayrıntılı izlemeliyiz.
Sonuç olarak Lutete ya pasörlük konusunda daha fazla dikkat edecek yada onu iyi besleyecek bir düzende kendini kanıtlama yoluna gidecek.

Lutete’nin son yıl istatistikleri ise şu şekilde;

19.3 sayı ( % 51.6 iki sayı ve % 37.4 üç sayı yüzdesi ) 7 ribaunt, 1.6 asist, 0.8 top çalma, 2.2 top kaybı
Tüm Mesajlarına Bak
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder  Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü: