Yeni Konu Gönder  Yeni Yorum Gönder 
James Blackmon ile anlaşma sağlandı.
16.10.2020, 16:21 (Bu konu en son: 16.10.2020 Tarihinde, Saat: 19:32 düzenlenmiştir. Düzenleyen: Ferhat Yeşiltaş.)
Yorum: #1
James Blackmon ile anlaşma sağlandı.
Transfer döneminde yabancı konusunda beklediğini bulamayan Beşiktaş kötü sonuçların altından değişiklik arayışına gitti ve bu kez Avrupa tecrübesi olan bir ismi kadrosuna kattı.

Öncelikle NCAA'den yeni çıkmış isimleri takıma adapte etmek sadece teknik bir konu değil. Ülkeye adapte olmalarından tutun fiziksel gelişimlerini de takip etmek titiz bir takip gerektirir. Bilhassa pandemi döneminden dolayı verilen uzun arada fiziki durumları veya formları sezon içindeki seviyelerinde olmayabilir ki bu sıradışı vaziyette çok olağan bir gelişme. Ne yazık ki Beşiktaş’ta teknik kadrodan tutunda şube içindeki gerekli tüm birimler bu noktada sınıfıta kaldı. Aslında sadece tek bir kulübe bağlı olmayan genel bir sorun bu. Onları değerlendirirken bulundukları konferans ve rakiplerinin seviyesinin çok kritik olduğunu belirtmiş ve bir takım soru işaretleri olduğunu ifade etmiştik. Ancak değişiklikteki birinci etmen potansiyellerinin yeterli gelmemesinden öte azami performansı çıkartacak teknik ve idari yapının olmaması. Neyse artık bu kısmı geçtikten sonra yeni takviye James Blackmon’a dönelim.

1.93 boyunda skorer guard yani 2 numara oynayan Blackmon sporcu bir aileden geliyor. Aynı adı taşıan babası Kentucky gibi prestijli okulda oynadıktan sonra antrenörlüğe başladı. Belli bir aile içi sportif disipline sahip olduğunu söyleyebiliriz. Parlak lise kariyeri sonrası seçimini Indiana kolejinden yapan Blackmon’un kariyerinden kritik noktalarından biri ikinci yılındaki diz sakatlığı. Sağlam bir Freshman sezonundan sonra (15.7 sayı % 39 üçlük yüzdesi) üzerine eklemeye devam ederken, ki üçlük yüzdesi % 46’ya çıkarıp süresi azalmasına rağmen ortalaması 15.8 sayı oldu, yaşadığı diz sakatlığı onun muhtemel NBA kariyerini bitirdi. Sonraki sezonunda sayı ortalaması artsa da “gelişim-takvim” açısından geride olduğunu düşünerek NBA şansını rezerv lig (G League) üstünden denedi ancak başarılı olamadı.

Onun Avrupa kariyeri hücumsal özgürlük ve alışma açısından iyi bir seçenek olan İtalyan ekibi VL Pesaro takımıyla başladı. Pesaro takım omurgasını yabancılar üzerine kuran ve sıklıkla çaylak Amerikalılara yer veren bir kulüp. Genelde düşme potasında oluyorlar ve son maça kadar ligde kalmaları belli olmuyor. Böyle bir noktada rakiplerin önlem alacağı isimler daha net belli oluyor. Buna karşın Blackmon o sezonu 20 sayı ortalama ile tamamlarken 33 dakika ortalama sürede 2.3 top kaybı ile başarılı bir sezon geçirdi. Daha da önemlisi tecrübe kazandı. Dış şut yüzdesi kolejdeki gibi olmayıp % 35'te kalsa da yay içinden % 50 ile atmak 1.93 boy ve o mevki için dikkat çekici.

Bir sonraki yani geçtiğimiz sezon da İtalya’da kalmaya devam etti. Bu sefer etrafı daha derli toplu ve Eurocup oynayan Trento’ya katıldı. Süresi ve kullandığı top sayısı düşmesine karşın yay gerisinden daha verimli kullanıldı ve burada % 40 bandını aştı.

Kariyer adımlarından bahsettikten sonra oyuncunun özelliklerine bir göz atalım. Blackmon saf bir 2 numara ve şutör guard. Üst vücudu da kuvvetli olduğu için yay içinden de verimli olabilir. Sağına kuvvetli giderken sol elininde aynı oranda olmasa da tehdit oluşturacak kadar iyi olduğunu söyleyebiliriz. Adam değişmeli savunmaları karşı şut-penetre kombinasyonunda her iki seçeneği de etkili kullanabilir. En önemli silahı olan şutunu her pozisyonda kurabiliyor. Bir başka deyişle şut mekaniği için illa ki son bir sert sol dribbling yapmasına gerek yok. Sağ eliyle de top sürmeyi kesip sağlıklı şut çıkarabiliyor. Onun skor yapması için sürekli topu onla buluşturmak şart değil, topsuz oyundaki şut seçenekleride (Catch and shot-spot up) aynı derece de tehditkar.

Pasörlük konusuna gelince. 2 numara olmasına rağmen bencil olmayan Blackmon, 1 numaraya direkt evrilemez ancak doğru pozisyon alan takım arkadaşını besleyecek şekilde antrene edilmiş, kendini trafiğe sokmaktan kaçınabilir. Zaten son sezonundaki top kaybı sayısının ikinin altında olması bir parça bunun sonucu.

Netice olarak Blackmon’un Beşiktaş’a gözle görülür bir katkı sağlayacağı muhakkak lakin ondan maksimum verim alınabilecek mi? Veya Blackmon gediği kapamak için yeterli olacak mı? İzleyip göreceğiz.
Tüm Mesajlarına Bak
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder  Yeni Yorum Gönder 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bryce Brown ile anlaşma sağlandı BjkBasket 0 1,668 15.07.2022 13:53
Son Yorum: BjkBasket
  Egehan Arna ile anlaşma sağlandı. BjkBasket 0 3,451 08.07.2020 16:55
Son Yorum: BjkBasket
  Isaiah Blackmon Beşiktaş'ta !!! BjkBasket 0 3,834 03.07.2020 18:45
Son Yorum: BjkBasket

Hızlı Menü: